Enogastronomia Incentivi e agevolazioni

Eksportet e produkteve bujqësore shqiptare po rriten

Sipas Ministrit të Bujqësisë dhe Zhvillimit Rural, Bledi Çuçi, produktet bujqësore shqiptare gjejnë gjithnjë e më shumë treg në Evropë, bazuar në të dhënat nga dogana, të cilat tregojnë se eksportet vazhdojnë të kenë një prirje rritëse.

“Edhe këtë vit, përkundër situatës së vështirë të krijuar nga Covid-19, eksportet e produkteve bujqësore, veçanërisht frutave dhe perimeve, u rritën në dysh shifra. Vetëm në prill të vitit 2020 në krahasim me prillin 2019, kemi parë një rritje të eksporteve 14% .Kjo është e gjitha nga investimet e bëra në sektorin bujqësor, veçanërisht në kultivimin përmes serave që krijojnë një avantazh për Shqipërinë “, tha ministri Bledi Çuçi ndërsa ishte në Çermë të Divjakës për të parë një serë me teknologji afër. moderne, e kultivuar prej vitesh me fruta dhe perime.

Sipas njoftimit, një figurë tjetër domethënëse për ecurinë e sektorit bujqësor dhe zhvillimin rural është marrëdhënia midis parave publike të investuara në bujqësi dhe kthimit të tyre në ekonomi.

“Sot kemi një tregues të shkëlqyeshëm për sa i përket parave publike që investohen në sektorin e bujqësisë, me kthim gati pesë herë. Pra, nga paratë publike të investuara në sektor, 5 janë pjesë e ekonomisë. Kjo është një marrëdhënie e shkëlqyeshme që na bën të emocionohemi ”tha Çuçi.

Çuçi tha se Shqipëria ka rreth 1700 hektarë serra dhe tunele plastike për prodhimin e produkteve bujqësore. Në programin kombëtar të këtij viti, aplikimet për të cilat do të fillojnë deri në maj, midis të tjerash ka edhe mbështetje financiare nga buxheti i shtetit për rinovimin e mbulesave plastike të serave.

Aplikimet për financimin e bujqësisë për vitin 2020 pritet të hapen në javën e fundit të majit. Burime zyrtare nga Ministria e Bujqësisë bëjnë me dije se shpërndarjes së fondit do t’i jepet tashmë drita e gjelbër, pas kontrollit që ndodhi për shkak të të gjendjes së katastrofës natyrore.

Aplikimet e fermerëve do të dorëzohen në internet përmes portalit e-albania me zero dokumente.

Lexoni më shumë për “Shqipëria financon bujqësinë”

Sipas tij, fermerëve që kërkojnë këtë masë do të rimbursohen TVSH-ja në plastikë, dhe gjithashtu për të rritur më tej vlerën e produkteve bujqësore në tregjet evropiane, ofrohet mbështetje për fermat tona për të marrë certifikimin Global GAP.

Për informacion mbi Shqipërinë dhe konsulencë falas për kontabilitetin, taksimin, ligjin e punës, investimet, ndërkombëtarizimet, zhvendosjet, hulumtimin, përzgjedhjen dhe trajnimin e burimeve njerëzore, pasurive të patundshme, transferimet e vendbanimit, çertifikatat, mos hezitoni të na kontaktoni:

info@italian-network.net

+39 0808806237 Voip (falas)

Skype: italian.network

Conviene investire in Albania? La risposta di Italian Network


https://albaniainvestimenti.com/

https://albaniaimmobiliare.com/

Roberto Laera

Roberto Laera È laureato in Scienze Aziendali presso l’Istituto Superiore di Finanza e Organizzazione Aziendale di Milano, con circa 20 anni di esperienza nell’ambito della consulenza aziendale, organizzativa risorse umane, della formazione. È senior consultant di numerose aziende nazionali e internazionali. Ha lavorato tra le altre per George S. May, Telecom Italia Learning Services, Bosch. Dal 2008 amministratore unico di IN Italian Network Sh.p.k. e Albania Investimenti Sh.p.k. con sedi a Tirana in Albania e Bari in Italia, offre consulenza all’internazionalizzazione delle imprese, fiscale, finanziaria e servizi fiduciari. È professore a contratto della Facoltà FASTIP dell’Università Aleksander Moisiu di Durazzo per la materia di “Introduction to Business”. È componente del Advisory Board dell’Università Nostra Signora del Buon Consiglio di Tirana. È delegato per l’Albania di ASSORETIPMI. È referente per i rapporti istituzionali per l’Italia dell’Albania Development Fund
Follow Me:

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *