Home Të Bësh Biznes ne shqiperi

PSE SHQIPERI

Sot Shqipëria konsiderohet nga sipërmarrësit si një vend ideal për të investuar: sistemi tatimor dhe kostot e punës në Tokën e Shqiponjave janë në të vërtetë në një nivel të pranueshëm. Dhe italianët e kanë vënë re: tashmë ka më shumë se 400 kompani italiane që kanë hapur zyra dhe aktivitete të llojeve të ndryshme në Tiranë. Qeveria shqiptare po ndërton gjithashtu, afër Durrësit, një zonë të lirë për ata që do të investojnë në ato troje: zero taksa për 10 vjet, reforma e burokracisë sipas formulës së pëlqimit të heshtur dhe rishikimit të regjistrit të tokave. Shqipëria është vendi i Ballkanit me lidhjet më historike me Italinë, ku gjuha italiane është më e përhapur, dhe marrëdhëniet ekonomike dhe tregtare me Italinë që datojnë në kohë të lashta.

Afërsia me Italinë (Milano Ragusa = Milano Tirana = rreth 1500 Km);
Rritja mesatare e PBB-së prej 5% në 9 vitet e kaluara;
Fuqia punëtore e aftë;
Taksë mbi fitimet nga 0 deri në 15%;
Kostoja e punës ndër më të ultat në Evropën Lindore (rreth 210 euro në muaj për një punëtor të përgjithshëm);
Traktati mbi taksimin e dyfishtë me Italinë;
Niveli më i lartë se mesatarja e arsimit në BE;
Gjuhë italiane që flitet nga një pjesë e madhe e popullatës;
Motivime të forta nga FMN dhe ECB për nisma sipërmarrëse;
Prania e përhapur e bankave ndërkombëtare (Raiffaisen, Societè Generale) dhe Italiane (Banca Intesa, Veneto Banca);
Lulëzon një vend ekonomik me hapësirë ​​të bollshme për investime në sektorë të ndryshëm.

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: